Компостирай – насочени към природосъобразният начин на живот - МК

Прес конференција во Благоевград, Бугарија

На 23-ти февруари во 10:30 во салата за конференции во Хотел “Монте Кристо” во Благоевград беше одржана прес конференција организирана од Асоцијација за Југозападни Општини.

 

На конференцијата партнерите го презентираа проектот и неговите активности пред медиумите. Г-а Љубица Томова, како менаџер на проектниот партнер ги презентираше придобивките од проектот како и очекуваните резултати, нејзиниот тим и лидер партнерот.

 После презентацијата Г-а Томова имаше интервјуа за БТА, БНР Благоевград, Радио Фокус и други.

Тимот беше задоволен што одговори на прашањата од медиумите.

Прес конференцијата беше достапна за гледање во живо.

„Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир“
Проектот е финансиран од Програмата за прекугранична соработка Р. Бугарија – Р. Македонија" 2014 - 2020
Interreg - IPA CBC Programme Bulgaria - The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020

Веб страната е кофинансирана од ЕУ преку ИПА Програмата за прекугранична соработка Интеррег - ИПА Р. Бугарија – Р. Македонија CCI 2014TC16I5CB006.
Оваа страница е создадена со помош на Европската Унија. За содржината на публикациите се целосно одговорни партнерите - Асоцијацијата на Југозападни општини, Бугарија и Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на проектот „Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир“ со референтен број CB006.1.11.013 и на никаков начин не може да се претпоставува дека содржината ги рефлектира гледиштата на Европската Унија.