Компостирай – насочени към природосъобразният начин на живот - МК

Проектът „Компостирай-насочени към природосъобразния начин на живот“ на живо по БНТ2 Благроевград

На 5 Юни – Международния ден за опазване на околната среда СЮЗО акцентъра върху ползите от компостирането.

 

В студиото на предването „Добро утро с БНТ2“ гостуваха Любица Томова, изпълнителен директор на Сдружението на Югозападните общини и Илияна Цветанова, координатор в Сдружението на Югозападните общини. В разговор с г-жа Йона Мавревска те обясниха каква е целта на проекта и какви са ползите от компостирането.

Запис от предаването може да видите тук

„Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир“
Проектот е финансиран од Програмата за прекугранична соработка Р. Бугарија – Р. Македонија" 2014 - 2020
Interreg - IPA CBC Programme Bulgaria - The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020

Веб страната е кофинансирана од ЕУ преку ИПА Програмата за прекугранична соработка Интеррег - ИПА Р. Бугарија – Р. Македонија CCI 2014TC16I5CB006.
Оваа страница е создадена со помош на Европската Унија. За содржината на публикациите се целосно одговорни партнерите - Асоцијацијата на Југозападни општини, Бугарија и Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на проектот „Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир“ со референтен број CB006.1.11.013 и на никаков начин не може да се претпоставува дека содржината ги рефлектира гледиштата на Европската Унија.