Компостирай – насочени към природосъобразният начин на живот - МК

The project - MK hidden

In 2002, the British government published the following definition in its official document "Social enterprise is a business with leading social objectives whose surplus is reinvested back into the business or in the community rather than be guided by the need to maximize profits for the owners of capital or shareholders."

Social enterprises have all the hallmarks of traditional enterprises, producing goods and services; use inputs that have a clear cost; are autonomous; take significant level of economic risk.

Their business has a social aspect: pursue a clear social purpose; serve the public or a particular group of people in disadvantaged social position; do not seek to maximize profit to distribute it among the participants in the capital of the enterprise.

The most important feature of social entrepreneurship is pronounced social impact, which is reflected in the use of revenue generated to support target groups; participation of the target groups in business / employment creation / and provide services unattractive for businesses to disadvantaged people; creating opportunities for professional and social integration; create social value and saving social costs.

 

Read more...

Сдружение на Югозападните Общини

ул. Т. Александров 23,
ет. 3, офис 32 Благоевград, 2700, България
Тел.: +359 73 88-22-75 / Факс: +359 73 88-26-81
Email: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Центар за развој на Југоисточниот плански регион

Ул. Боро Джони N 10
2400 Струмица
Тел. +389-34-340-139 /Факс +389-34-340-139
„Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир“
Проектот е финансиран од Програмата за прекугранична соработка Р. Бугарија – Р. Македонија" 2014 - 2020
Interreg - IPA CBC Programme Bulgaria - The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020

Веб страната е кофинансирана од ЕУ преку ИПА Програмата за прекугранична соработка Интеррег - ИПА Р. Бугарија – Р. Македонија CCI 2014TC16I5CB006.
Оваа страница е создадена со помош на Европската Унија. За содржината на публикациите се целосно одговорни партнерите - Асоцијацијата на Југозападни општини, Бугарија и Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на проектот „Размислуваме за компостирање - Посветени на одржување на органскиот синџир“ со референтен број CB006.1.11.013 и на никаков начин не може да се претпоставува дека содржината ги рефлектира гледиштата на Европската Унија.